Grensinfopunt. Wonen, werken en studeren in Nederland, België of Duitsland.

Help

Hoe werkt deze website?

Bekijk onze video over deze website. Onder de video vindt u hulp over de volgende onderwerpen: tekstgrootte, zoeken en auteursrecht.

  • Download deze video

  • Uitgeschreven tekst

    Ga je de grens over om er te wonen, te werken, te ondernemen of te studeren? Dan heb je vast wel wat anders aan je hoofd dan je sociale zekerheid of belastingen. Op grensinfo.nl vind je informatie op maat voor jouw situatie. 

    Stel: je woont in Nederland en je gaat in Duitsland werken. Ga naar “Mijn Situatie” en beantwoord de drie vragen. Dan zie je wat voor belastingen je moet betalen. Hoe je ervoor kunt zorgen dat je verzekerd bent. En wat over de grens werken betekent voor je pensioen. Je vindt hier ook wat de gevolgen zijn voor de kinderbijslag en informatie over praktische zaken zoals diploma’s of je rijbewijs. 

    Met deze informatie kun je zaken meteen goed regelen. Zo krijg je geen problemen met je zorgverzekering en krijg je later de sociale zekerheid waar je recht op hebt. 

    Wil je precies weten waar jij aan toe bent? Voer nu je situatie in en ontvang informatie op maat: www.grensinfo.nl

Zoeken

Bovenin vindt u het zoeken invulveld. U kunt zoeken op trefwoorden: Vul minimaal 2 en maximaal 8 woorden in. Schrijf bijvoorbeeld "werken zorgtoeslag Duitsland". Als resultaat krijgt u vragen die met uw trefwoorden te maken hebben.

Tekstgrootte

De meeste browsers bieden de mogelijkheid om de tekstgrootte aan te passen. U kunt dan de tekst van de website vergroten of verkleinen.

Auteursrecht

Grensinfopunt heeft het auteursrecht op alle teksten op deze website. Onder voorwaarde dat de bron vermeld wordt, mogen onderdelen van de teksten van deze website worden overgenomen. De afbeeldingen op deze website mogen niet worden overgenomen.